Stall Bruråk

stall brurak

Bruråk Ridesenter og stall Bruråk holder til i Bratsbergveien 515 – på Bruråk Gård.

Ca. 15 km fra Trondheim sentrum, i hjertet av vakre Bratsberg, og er lett tilgjengelig med bil og buss (nr. 74).

Bruråk Hestesportsklubb leier området av gårdeierne Marie Elisabeth Sveri og Ole-Bjørn Nordland, og senteret er delvis dugnadsdrevet. Oppstalling driftes av vårt heleide selskap BHSK Drift AS. Det har vært drevet ridesenter på Bruråk siden tidlig på 70-tallet.

Senteret har flotte fasiliteter:

Bruråk anlegget 003


Bruråk ridehall

Ridehall, bygget på dugnad i 2005, ca. 22×62 m – med tribune, dommerbu, sekretariat for stevner, kjøkken og kro, samt diverse toalett og vaskerom. Banen fikk ny bunn i 2023, med sand og naturflis.

Bruråk%20anlegget%20020  

Ridehall, bygget ca. 1977, ca. 20×40 m med walber geopad-bunn.

”Gamlekroa” ved stallene, som også er varmestue med kjøkken for rytterne

DIvers%20bilder%20fra%20Iphone%20138Utebane ca. 40x65m. Nyanlagt sommeren 2016. Egen dommerbu/sekretariat ved banen. Utebanen er selvsagt belyst i den mørke årstid.

Framridningsbane 22x45m ble bygget sommeren 2016.

Sommerbeite kan leies av gårdeier.

Flotte turområder i umiddelbar nærhet av senteret

Skrittemaskin

Bruråk har oppstallingsplass til 25 hester + 12 gjestebokser og to sykebokser, fordelt på flere koselige enheter. Store salskap – ett ”pr. hest”, tørkerom for dekken

Klubben er godkjent som lærebedrift, og har en ansatt som bl.a. sørger for morgen- og middagsfôring, samt utslipp av hestene. Hver hest har sin ”egen” paddock.

Vi holder kostnadene nede ved å gjøre en del selv. En oppstallørs dugnadsplikt består i å lage 3 ”matposer” til sin hest hver dag. I tillegg deler vi på kveldsforingene, og har en helg+ kveldsfôring i en uke, ca hver 12. uke. Har du en hest, deler du denne fôringsuken med en annen hesteeier. Har du to hester, har du uken alene. Vi fordeler også arbeidet med å lagre nye forsyninger av fôr og flis.

Bruråk Hestesportsklubb tar sporten på alvor, og vi har mange dyktige ryttere. Ønsker du å stå oppstallet hos oss, krever vi at du er aktiv i en av hestesportsgrenene. Klubben tilbyr gode og varierte treningsmuligheter, og benytter kun trenere som er godkjent av NRYF.

Om du er oppstallør på senteret, må du også være medlem av Bruråk Hestesportsklubb og representere klubben i sporten.

Bruråk Hestesportsklubb er også en aktiv stevnearrangør, og har stort sett et opplegg hver måned, unntatt i januar/juli. Vi arrangerer sprang- og dressurstevner, vi har regelmessige gjestetreninger både i sprang og dressur, samt forskjellige kurs og aktiviteter.

FORPLIKTELSER

Det er mange oppgaver som må løses for å drive et idrettslag, og det er viktig at dette fordeles på de som har utøvere med på treningene og stevner. Vi er derfor avhengig av medlemmenes hjelp til: Dugnader i løpet av året, primært i forbindelse med treninger og stevnearrangement. BHSK arrangerer mellom 8 og 10 stevner i løpet av året. I tillegg har vi vår- og høst-dugnad på anlegget.

PRISER FOR OPPSTALLING PR. 01.01.2021:

Grunnpakke:

Oppstalling pr. mnd kr. 33 00,-. Inkludert morgen- og middagsfôring og utslipp alle ukedager, inkluderer fri bruk av alle senterets fasiliteter.

+  forbruk av flis og grovfôr (ensilage)  Kraftfôr må du sørge for selv!

Tilvalg:
Innslipp ukedager (nov.-april)

Skrittemaskin

Laging av fôrposer

Møkking av boks

Dekkenskifte

Beite i sommersesongen

NB! VI TAR IKKE INN HINGSTER I STALLEN

Kontakt BHSK Drift AS for søknad om oppstalling:    stalldrift@brurak.net

Du må skrive litt om deg selv og hesten din – Du må være aktiv i sporten – og du må være medlem og ri for BHSK hvis du ønsker å stå hos oss 🙂

Legg igjen en kommentar